Jazzclubbens bestyrelse udgiver en CD/LP med repræsentation af 7 musikere med baggrund i Sønderborg Kommune.
CD/LPen er en jubilæumsgave til Sønderborg Jazzclubs medlemmer.
CD/LP kan desuden købes ved jazzclubbens arrangementer.
Aske Drasbæk
Aske Drasbæk har gennem de seneste 10 år slået sit navn fast som en af Danmarks bedste og mest produktive saxofonister. Aske er født i 1983, vokset op på Als og påbegyndte sin musikalske karriere på Midtals Musikskole. Han er uddannet som lærer i saxofon, fløjte og klarinet på Rytmisk Musikkonservatorium og har undervist på konservatoriet siden 2011. Aske Drasbæk er hele to gange blevet kåret som ”Årets Nye Danske Jazznavn” ved Danish Music Awards. Først i 2011 med sit band Orpheus og igen i 2013 med bandet Aske Drasbæk Group.
Når Aske Drasbæk ikke står i spidsen for sine egne bands, er han aktiv i rigtig mange andre sammenhænge på den danske jazzscene. Han er nok bedst kendt for sin medvirken i Sunbörn (tidl.The Kutimangoes), der har turneret i Afrika, Asien og over det meste af Europa med deres inciterende og genreoverskridende afroinspirerede musik.
Musikalsk og genremæssigt spænder Aske Drasbæk vidt. Pladerne i eget navn er melodisk, melankolsk og lyrisk instrumentalmusik. Andre gange – f.eks. i The Kutimangoes – bliver der skruet en del mere op for det ekspressive og fabulerende saxofonspil.
Aske Drasbæk har flere gange optrådt med sin musik i Sønderborg Jazzclub. Senest i 2023, hvor han spillede sammen med Tobias Stavngaard.
På denne jubilæumsplade bidrager Aske Drasbæk med numrene ”A-Major” og ”1771”.
Matthias Petri
Danmark er berømt for vores sublime jazzbassister. Lad os blot nævne Niels-Henning Ørsted Pedersen, Hugo Rasmussen, Bo Stief, Jesper Lundgaard, Jens Jefsen og Thomas Fonnesbæk. Godt på vej ind i dette fine selskab er vores egen Matthias Petri, der markerer sig som et af landets største talenter på den fine kontrabas.
Matthias Petri er født i 1991 og vokset op i Sønderborg. Han begyndte at spille kontrabas som 13-årig efter at have set et afsnit af Sigurd Barrett og Symfoniorkesteret, der handlede om kontrabassen. Den forelskede han sig i.
I 2013 tog han bacheloreksamen på Rytmisk Musikkonservatorium. Derefter rejste han til New York og tog en kandidat i 2014 – 2016 på Manhattan School of Music.
Matthias Petri har spillet med et utal af prominente jazzmusikere og har turneret med bl.a.Thomas Clausen, Niels Jørgen Steen og Mads Tolling. I 2019 debuterede Matthias Petri med albummet Prism, som en del af bandet Reed/Moore/Petri/Svendsen. Svendsen er lig med trommeslageren Andreas Svendsen, der er en af Petris gode venner. De har læst sammen i både København og New York. De er begge to med i bandet OTOOTO, der i 2021 udgav albummet ”This Love is for You”. OTOOTO gav en forrygende koncert på Sønderborghus i foråret 2022.
Matthias Petri bidrager med numrene ”Ella” og ”Storm P”.
Chris Falkenberg
Er du til orgeljazz med afsæt i funk, blues og soul, og er du vild med hammondorgel trakteret af Jimmy Smith og Dan Hemmer, så er du helt sikkert også til Flat Bob, der har Chris Falkenberg fra Sønderborg med på trommer. Flat Bob er en dansk-norsk trio, der udover Chris Falkenberg består af hammondorganist Gunnar Sjur Ringøen og saxofonist Christoffer
Gausdal Find. Trioen er dannet i Esbjerg, hvor de alle tre har gået på Syddansk Musikkonservatorium.Trioen spiller en blanding af egne numre og covernumre. De spiller aldrig et nummer på helt samme måde. Legen og spilleglæden på scenen er nemlig vigtig for de tre musikere. Når der spilles live er humøret helt i top, og det finder altid vej til publikum. Det ved mange i Sønderborg, hvor de har spillet flere gange. Flat Bob har udgivet to album. Soupe De Loop kom i 2019 og i 2022 udkom El Butcho. På El Butcho er trioen udvidet med Stefan Ringive på trombone og Bo Møller på guitar. Flat Bob har de senere år turneret flittigt i Danmark og Norge på lokale jazzscener og
forskellige festivaler. Chris Falkenberg og Flat Bop bidrager med numrene ”The Butcher” og ”Its Now or Never”.
Jakob Park
Vi holder et højt kvalitetsniveau med de to næste numre, der er af og med den danskkoreanske pianist og komponist Jakob Park. Jakob Park er uddannet pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium og er cand.mag. i fransk sprog og litteratur. Jakob Park er vokset op i Høruphav.
Han har udgivet fire studiealbums i eget navn og desuden udgivet tre skønlitterære bøger. Jakob Parks seneste album er fra 2020 og hedder Cinematic Jazz Tales, og indeholder bl.a. smukke fortolkninger af sange fra højskolesangbogen. Jakob Park har turneret flittigt i Danmark og Europa og har spillet sammen med prominente navne som Hugo Rasmussen,Aske Jacoby, Emil De Waal, Dan Hemmer, Malene Mortensen og Jan Harbeck. Han er bl.a. inspireret af Bill Evans og Keith Jarrett, hvilket kan høres i hans spil, der er lyrisk og elegant. Med sit band har han også turneret med sangerinderne Julie Eriksen og Nancy Harms.
Jakob er også kendt som en ivrig kulturdebattør og har skrevet artikler og kronikker om musik, jazz og kunst, og medvirket i DR-programmet 4. division sammen med Adam Holm, Poul Nesgaard og Nynne Bjerre Christensen.
Jakob Park bidrager med numrene ”A Tokyo Story” og ”Autumn”.
Karen Sundtoft
Karen Sundtoft er vokset op på Illerstrandvej i Broager med sangglade forældre og en vidunderlig udsigt til Flensborg Fjord. På et tidspunkt gav Karen og hendes søster en lille koncert for de andre elever på Sønderborg Statsskole. Eleverne var ellevilde, og det satte gang i Karens sangkarriere. I 2009 mødte Karen trommeslageren Anders Mogensen ved Copenhagen Jazz Festival.Anders Mogensen havde netop udgivet albummet Gratitude med selvskrevne instrumentale numre. Karen syntes godt om pladen og fik lyst til at skrive tekster til numrene. Det faldt i god jord hos Anders Mogensen, og i 2015 udgav de sammen albummet Melodic Mood, der består af numrene fra Gratitude – nu med tekster og sang af Karen Sundtoft.
På albummet medvirker desuden bassisten Mariusz Prasniewski og guitaristen Simon Krebs. Det er et meget fint, stemningsmættet og lytteværdigt vokaljazzalbum. Fem af sangene er på engelsk og fire er på dansk.
Karen synger stadig, og ernærer sig også som også sexolog, blogger og foredragsholder.
Karen Sundtoft bidrager med numrene ”I tryk” og ”Breathing out”.
Mads Hansen
Mads Hansen er en gammel kending blandt jazzentusiaster i Sønderborg. Han har optrådt adskillige gange i Sønderborg Jazzclub, både med eget band og som saxofonist i andre bands.Altid til stor fornøjelse og begejstring for publikum.
Mads Hansen er født i 1969 og vokset op på en gård på Als. Han er uddannet saxofonist på Rytmisk Musikkonservatorium i Aarhus og København og New School Jazz Department i New York. Derudover har han læst musikvidenskab og matematik ved Københavns Universitet.
I 1999 blev han nomineret i kategorien ”Årets nye jazznavn” og han har modtaget Statens Kunstfonds 2-årige arbejdslegat til at komponere. Mads Hansen har udgivet fem albums i eget navn med egne kompositioner, og han medvirker på flere albums i forskellige genrer med bl.a. Mads Granum, Janne Mark, Rollo og King og Mek Pek Party Band.
Hansens tenorsax er en fornøjelse af lytte til. Han behersker hele spektret af udtryk fra det romantisk inderlige til det kraftfuldt fræsende. De senere år har Mads Hansen været optaget af at komponere og turneret flittigt som fast medlem i Mads Granum Kvintet.
Mads Hansen bidrager med numrene ”New Ways” og ”Zimmer Bach”.
Olivier Antunes
Superlativerne flyver hen over siderne, når anmelderne forsøger at beskrive pianisten Olivier Antunes kunstneriske kvaliteter. Trods sin ikke længere helt unge alder gentages ”Wunderkind” igen og igen. Og der er ingen tvivl om, at Antunes er en gnistrende personlighed, der med dynamisk drivkraft og sydeuropæisk temperament bjergtager sit publikum. Olivier Antunes er født i Paris i 1973, og opvokset på Als. Han modtog sin musikalske uddannelse på
Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg. Blot 22 år gammel blev han i 1991 opdaget af saxofonisten Jesper Thilo, der indlemmede ham i sin berømte kvartet. Fra 1994 til 1997 var Olivier Antunes kapelmester i Sønderborg Sommerrevy.
I 1999 modtog han Ben Webster Prisen sammen med Alex Riel og Niels Henning Ørsted Pedersen. I 2000 blev han nomineret til to grammy´er. Siden er det bare gået fremad for den fremragende pianist, der er stærkt inspireret af Oscar Peterson, Bill Evans, Phineas Newborn, Herbie Hancock og mange andre af de helt store jazzgiganter.
Olivier Antunes har bl.a. udgivet triopladerne 1´st Sketches og Urban Keepers,
duopladerne Jul og Arching sammen med bassisten Jesper Lundgaard, samt medvirket som sideman på mange andre udgivelser.
For tiden er Olivier Antunes organist ved Eliaskirken på Vesterbro i København. Kirken afholder mange jazzkoncerter, bl.a. når der er Tirsdagsjazz samt jazzgudstjenester ugentligt. Her spiller Antunes ofte med sin aktuelle trio med Anders Fjeldstad på kontrabas og Janus Templeton på trommer og mange andre toneangivende jazzmusikere fra det Københavnske jazzmiljø.
Olivier Antunes bidrager med numrene ”Just Right” og Where are my keys”.